>> HAND TO HAND 2014

Creació per a CONNY JANSSEN DANST (Danslokaal #2) + DANSATELIERS (Rotterdam, Països Baixos)


HAND TO HAND és un "Llac dels cignes" singular en forma de combat de judo. Una proposta on la dansa s'apropa a les arts marcials i juga amb les seves tàctiques i cadència. Mà a mà, dos ballarins, precisos i amb joc net, composen una dansa en parella.

"A Hand to hand el judo i la dansa s'entrecreuen. Un treball bonic i pur."
Mirjam van der Linden, de Volkskrant


"El dubte es manté durant una bona estona: són aquests moviments típics de judo o hi ha potser massa girs, tombs, pauses llargues i mirades intenses? Tan aviat com comença a sonar Txaikosvsky, amb el fragor de la més gran de les peces de ballet, el joc esdevé oficialment romàntic, ple d'abraçades apassionades i portés vertiginosos". Mirjam van der Linden, de Volkskrant


Quines són les semblances i les diferències entre la dansa i certs esports?
A quins esports ens podem aproximar des d'un punt de vista de dansa?
Podem fer servir marcs socials com els esports per parlar de temes universals?

HAND TO HAND forma part del projecte a llarg termini "dance + sports + iconic ballets". La dansa s'aproxima als esports, assimilant i incorporant noves fisicitats, tàctiques i cadències. Alhora, alguns dels ballets més emblemàtics de la història ens serveixen com a marc de referència i com a terreny de joc per a revisitar alguns temes universals, com l'amor, el desig, els rituals i els rols d'homes i dones a la societat.

Per a desenvolupar aquest projecte, la coreògrafa Roser López Espinosa (artista resident al Mercat de les Flors 2018-20) col·labora amb diverses companyies internacionals. La primera peça del projecte és HAND TO HAND, creada al 2014 per a ConnyJanssen Danst i Dansateliers a Rotterdam (Països Baixos). La segona proposta del projecte és FEATHERWEIGHT, on la boxa s'aproxima a l'Ocell de Foc.
FEATHERWEIGHT es crea per a Skånes Dansteater de Malmö (Suècia) i s'estrena al maig de 2019.


INFORMACIÓ ARTÍSTICA

Concepte i direcció: Roser López Espinosa / Coreografia: Roser López Espinosa en col·laboració amb els ballarins / Dansa: Stein Fluijt / Magí Serra, Olive Lopez / Roser López Espinosa / Música: Pyotr Ilyich Tchaikovsky / Disseny sonor: Mark Drillich / Vestuari: Roser López Espinosa, Lluna Albert / Escenografia: Roser López Espinosa / Disseny d'il·luminació: Remko van Wely / Assessorament artístic: Kristin de Groot, Conny Janssen / Producció: Conny Janssen Danst (Rotterdam) / Co-producció: Dansateliers (Rotterdam)

Agraïments a: Raquel Gualtero, Karolina Szymura, Amy Josh, Ilias Pasidis, Ilia Mayer, Àngels Margarit, Pavla Siková, Ana Teixidó, Arthur Rosendfeld, Graner - Fàbrica de creació

Fotos: Leo van Velzen, Martijn Kappers, Tristán Pérez-Martín, Phillip Zinniker, Pavel Serpokrylov, Marta Arjona

Durada: 20 minACTUACIONS

HAND TO HAND seleccionada per a la gira de primavera 2015:

28 mayo 2015: Korzo Theater, La Haia
29 mayo 2015: Korzo Theater, La Haia
30 mayo 2015: Korzo Theater, La Haia
2 junio 2015: Theater Kikker, Utrecht
3 junio 2015: Theater Kikker, Utrecht
5 junio 2015: Theater Bellevue, Amsterdam
6 junio 2015: Theater Bellevue, Amsterdam
12 junio 2015: Toneelschuur, Haarlem
13 junio 2015: Toneelschuur, Haarlem
17 junio 2015: Lux, Nijmegen
18 junio 2015: Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam
19 junio 2015: Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam
20 junio 2015: Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam
2 - 3.10.2014 Pre-estrena / 4.10.2014 ESTRENA / 5, 9, 10, 11, 12 octubre / CONNY JANSSEN DANST (Rotterdam, Països Baixos)


CONNY JANSEN DANST // companyía de dansa >> + info: www.connyjanssendanst.nl


DANSATELIERS // centre de creació >> + info: www.dansateliers.nl
HAND TO HAND / versió espais exteriors