2018 MÖBIUS // Compagnie XY (França)
Taller i assessorament de moviment per a la creació de l'espectacle Möbius de la companyia de circ reconeguda mundialment Compagnie XY.
Coreografia de Cie XY en col·laboració amb Rachid Ouramdane. Möbius es basa en les migracions de les aus i la cia convida Roser López Espinosa a col·laborar en la producció perquè aquesta és una temàtica cabdal en seu el treball coreogràfic des del 2013, amb la creació de les peces Lowland (2013), The Flock (2016) i L'estol (2017) per la Producció Nacional de Dansa de Catalunya.
www.ciexy.com
2013 EL MOVIMENT PERPETU // Documental del cineasta Isaki Lacuesta
Roser López Espinosa col·labora al documental del cineasta Isaki Lacuesta amb el coreògraf Cesc Gelabert, sobre la transmissió de coneixements i gestos en la dansa a Catalunya al llarg del segle XX i fins a l'actualitat. Emès a TV3.
Roser López Espinosa caracteritzada com a Tórtola Valencia. Caracterització a càrrec de Lydia Azzopardi. Foto © Isaki Lacuesta

2011 L'HOME QUE PERDIA ELS BOTONS // Cia. Circ Pànic
Entrenament físic i assessorament de moviment per a l'espectacle de circ L'home que perdia el botons, de la cia Circ Pànic.
Premi Zirkòlica al Millor Espectacle de Circ de Carrer de Catalunya del 2012.


2008 THE LINDENMEYER SYSTEM // André Gingras (The Netherlands) // Traducció
Traducció dels textos al castellà per a les actuacions al festival Escena Contemporánea 2009 de Madrid.2008 - 2014
CÒNCAU //
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
Arran de la creació de Còncau busquem fotografiar el cos de la ballarina com un cos escultòric. Les fotografies, inicialment pensades com a material promocional de la peça, prenen vida pròpia i s’exposen en teatres que programen l’espectacle i en centres de creació.
Fotos: Anna Padrós / Coreografia i dansa: Roser López Espinosa
Dates:

Octubre - novembre 2014 Babèlia, Barcelona
08.11.2012 - 18.12.2012 Escola Municipal de Dansa de Celrà
25.06.2010 - 20.12.2010 La Caldera - Centre de creació de dansa, Barcelona
26 - 27.05.2010 Melkweg Theater, Amsterdam (Holanda)
05 - 12.03.2009 Centre Cultural de Cardedeu
05 - 12.02.2009 Yokohama Dance Collection R / Showcase, Yokohama (Japó) +
20 - 31.05.2008 Cicle BCSTX, Mercat de les Flors / Teatre Tantarantana, Barcelona +
Febrer - març 2008 Korzo Theater, La Haia (Holanda)


"Quan dues activitats artístiques es creuen i s’entrellacen, com poden ser en aquest cas la dansa i la fotografia, resulta fàcil que el resultat sigui commovedor. De fet, allò que arriba al públic no és més que la barreja de sensacions i emocions que una o altra podem transmetre en el nostre treball. Les percepcions són úniques i personals i només les vivim dins la nostra realitat individual. Silenci... mira i deixa’t sentir...” Anna Padrós

Còncau està inspirada en el treball d’un escultor i vam voler fotografiar el cos que balla de la mateixa manera que s’acostumen a retratar les obres escultòriques per als catàlegs d’art. L’aspecte més important d’aquestes imatges no és la ballarina, sinó les construccions que crea el cos amb la seva densitat i els seus detalls. L’espai al voltant del cos passa a segon terme: és blanc i net, i permet que el cos adquireixi tota la seva rellevància.” Roser López Espinosa

2009 COL·LECTIU D’IMPROVISACIÓ // Investigació d’estratègies d’improvisació
Col·lectiu d'improvisació format per ballarins i músics, amb l'objectiu d’improvisar en públic de manera regular i investigar sobre la improvisació i les seves estratègies. La majoria de nosaltres hem compartit l’experiència a Amsterdam i ens motiva reprendre i desenvolupar aquesta manera de fer. El Centre Cívic de la Barceloneta (Barcelona) acull el projecte i programa una sèrie d’improvisacions mensuals al 2009.
Ballarins: Isabel Ollé, Maria Campos, Raquel Gualtero, Guy Nader i Roser López Espinosa / Músics: Albert Juan Monjo i Miguel Fernández
Col.laboradors: Llums: Conrado Parodi i Daniel Caballero / Músics: Oriol Roca, Noè Escolà, Guy Nader i Daniel Balabane

2006 CALIDOSCOPI // Festival internacional de dansa contemporània i videodansa
Direcció artística i coordinació del festival: Roser López Espinosa

Organitza: Amics del Teatre de Ponent, amb el suport de Teatre de Ponent
8 al 14 de maig de 2006 / Teatre de Ponent, Granollers

2006 EL SILENCI I LA POSSIBILITAT D’IMAGINAR // Video documental per a la cia. Mal Pelo
El 2004 la Cia Mal Pelo em convida a prendre part al taller – laboratori “El silenci i la possibilitat d’imaginar” com a ballarina participant i per a fer un treball de documentació escrita sobre la pràctica. També hi participa la investigadora Isabel de Naverán, que enregistra la pràctica en vídeo. Arran de l'experiència de documentació prèvia, el 2006 Isabel de Naverán i jo ajuntem el material en un video documental que inclou part de les seves gravacions i dels meus textos. Aquest material forma part de l’arxiu de la companyia i L’animal a l’esquena.
Memòria escrita (2004): Roser López Espinosa

Documentació: Isabel de Naveran i Roser López Espinosa
Textos: Roser López Espinosa
Càmera i edició de vídeo: Isabel de Naverán

Foto: Roser López Espinosa
Durada DVD: 1h 24´
www.malpelo.org

2006 IMPROVISED TWO-MINUTES SOLO // Roser López Espinosa – danceWEB-Europe
Video col·lectiu "Two minutes improvisation solos" de tots els participants del programa-beca danceWEB-Europe 2005. A partir del treball d’improvisació fet durant el festival ImpulsTanz 2005 sota l’assessorament de David Zambrano, ideem aglutinar solos improvisats sota una premisa: un sol pla i sense treball d’edició.
Improvisació: Roser López Espinosa / Filmació: Krzysztof Wegiel
Agraïments: Galleria Space with a Roof, Amsterdam
Projectat al festival internacional de dansa ImpulsTanz 2006 (Viena, Àustria) i a CALIDOSCOPI (Granollers, 2006).