fotos: Alfred Mauve

 

STRANGER AND STRANGER 2012

Projecte de creació BCN_MTL. Festival GREC 2012, Barcelona.

-

BCN_MTL - Projecte de creació intergeneracional i intercultural
BCN_MTL és un projecte de col·laboració i d'intercanvi artístic per fomentar les experiències transfronterers així com el diàleg i l’intercanvi creatiu entre joves artistes emergents i artistes experimentats de l’àmbit de la dansa entre els centres de creació La Caldera a Barcelona i Circuit-Ést a Montréal, Canadà.

El resultat final són dues peces creades per dues joves coreògrafes (Roser López Espinosa - Bcn i Marie Béland - Montréal), interpretades per una ballarina creadora veterana (Louise Bédard - Montréal i Inés Boza - Bcn).STRANGER AND STRANGER

La Louise i jo vam començar el projecte a partir d'una idea per un solo sobre el retrat: la identitat i la disfressa. Al final de la primera etapa a Montréal, una foto ens va caçar a les dues assegudes en posició idèntica mentre parlàvem de les nostres moltes diferències. Aquella imatge em va sorprendre tant, que vaig decidir transformar la peça en un duet - joc sobre allò que compartim i alhora parlar del projecte mateix: dues dones que no es coneixen prèviament, provinents de dos països i de dues generacions diferents i aparentment amb maneres molt diferents d'entendre de la dansa i la posada en escena, troben el seu punt de trobada ballant, amb feminitat i un toc d'humor.

Concepte i direcció: Roser López Espinosa
Creació i dansa: Louise Bédard i Roser López Espinosa
Música: Ivo Bol, James Cotton
Disseny d’il·luminació: Israel Quintero
Agraïments especials a Alexis Eupierre.

Durada: 30 minuts

Un projecte dels centres de creació La Caldera i Circuit-Ést de Montréal, Canadà. Amb el suport del Festival GREC de Barcelona i del Bureau del Quebec a Barcelona.