© Luis Castilla
© Emmi Hakala
© Nora Baylak
© Alfred Mauve

 

ROSER LÓPEZ ESPINOSA
Granollers, 1980


Roser López Espinosa és graduada en Dansa Contemporània per la MTD – Theaterschool / Escola Superior d'Arts d'Amsterdam (Holanda). Al 2005 rep la beca danceWEB del Festival ImpulsTanz de Viena i segueix entrenaments amb l'exentrenador olímpic de gimnàstica Jaume Miró.

Balla a Holanda amb la Magpie Music Dance Company de Katie Duck, Pere Faura i Marta Reig Torres amb la peça More Day More Night, que és seleccionada pel Nederlandse Dansdagen Festival com a una de les millors produccions del 2005 a Holanda.

A Barcelona manté una estreta col·laboració amb Àngels Margarit / Cia Mudances des del 2008, ballant les peces de grup Flexelf, Kolbebasar i Capricis, així com el solo de renom internacional Corol·la. Col·labora amb Cesc Gelabert i el cineasta Isaki Lacuesta, Iago Pericot, Bebeto Cidra i Las Malqueridas, entre d'altres.

Desenvolupa en paral·lel el seu propi treball de creació des del 2006, amb peces com
The lizard’s skin, Còncau i Miniatura,
que han rebut el reconeixement internacional amb el Primer Premi de Solos al Festival Masdanza, premis al Certamen de Burgos-NY i al Certamen de Madrid, han estat seleccionats per a la gira europea Aerowaves i s'han programat a festivals com Julidans Festival a Amsterdam, Tanec Praha a Praga, Aerowaves Spring Forwards a Ljubljana (Eslovènia), Terni Festival di Creazione Contemporanea (Itàlia), entre d'altres, així com a la Biblioteca de Alexandria (Egipte) i Yokohama (Japó).

Al 2011 la revista de dansa Susy-Q la considera un dels cinc creadors més prometedors del panorama espanyol.

Al 2012 estrena Before we fall i Stranger & Stranger (Festival Grec de Barcelona,
co-producció de La Caldera a Barcelona i Circuit-Est de Montréal (Canadà).

Al 2013 estrena Lowland
en co-producció amb el Mercat de les Flors, espectacle que en l'actualitat segueix de gira internacional: CDC Les Hivernales a Avignon (França), Aerowaves Spring Forwards Barcelona, Festival Temporada Alta a Girona, Korzo Theater de La Haia (Holanda), Interplay Festival a Torino (Itàlia), Festival Prisma de Pranamà, FIDIC de Buenos Aires (Argentina), Festival Danzalborde a Valparaíso (Xile), Rencontres Essone Dance a Evry (França), etc.

Al 2014 crea la peça Hand to hand per a la prestigiosa companyia holandesa Conny Janssen Danst (programa Danslokaal) en co-producció amb Dansateliers, que la selecciona para anar de gira a Holanda al 2015 i inicia la seva gira internacional al 2016.

Estrena Novembre al Moving Futures Festival de Rotterdam al 2015, en co-producció amb Dansateliers i el suport del centre de creació el Graner i La Pedrera a Barcelona. Programada al Festival Sâlmon< al Mercat de les Flors de Barcelona i a la programació oficial de la Tanzmesse de Düsseldorf, inicia la gira internacional.

Al 2016 crea The flock, peça de grup per a 18 ballarins a partir del treball físic de Lowland, per a la MTD2 / Escola Superior d'Arts d'Amsterdam. The flock és seleccionada per al 30è Festival Holandès d'Acrobàcia.

Al 2016 crea també Solo per a Sala da Ballo per a RE-AL Dances al festival Teatro A Corte a Torino (Itàlia).

Roser López Espinosa és artista associada a La Caldera – Centre de creació de dansa i arts escèniques contemporànies de Barcelona des del 2012.

Interessada en l'acrobàcia i les disciplines del circ, ofereix entrenaments i assessorament artístic per l'espectacle L'home que perdia els botons de la cia Circ Pànic (Premi Zirkòlica al Millor espectacle de circ de carrer 2012).

És professora al Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona, professora convidada a la MTD Theaterschool / Escola Superior d'Arts d'Amsterdam, ArtEZ Dansacademie d'Arnhem (Països Baixos) i imparteix cursos a nivell nacional i internacional: DAF International Dance Art Faculty de Roma (Italia), Oliva Contemporary Dance Project in Verona (Italy), Festival Prisma de Panamá, Festival Danzalborde de Valparaíso (Chile), Pim Off y el Festival Short Formats de Milán (Italia); Dansateliers Rotterdam, Korzo Theater de La Haia, Festival Holandés de Acrobacia (Krimpen a/d Ijssel, Holanda); Festival Danseu (Les Piles), Conservatorio Profesional de Danza Reina Sofía de Granada, Centro Andaluz de Danza / Mes de Danza de Sevilla, La Caldera – Centro de creación de danza y artes escénicas contemporáneas de Barcelona; Mòdulmap#1 de Àngels Margarit / Cia Mudances; Graner - Centro de Creación; Conservatorio de Danza de A Coruña y Teatro Rosalía de Castro de A Coruña; L’Estruch de Sabadell; Àrea. Espai de dansa i creació; TragantDansa, Escola Municipal de Celrà, CCB, Escola de clown Factoría Dimô i la companyia de circ Circ Pànic. Col·labora amb el projecte de graduació de SEAD a Salzburg (Àustria) amb la transmissió de The lizard's skin i Lowland (2012 i 2016).

El seu treball de creació ha format part de programacions internacionals de referència a Europa, aíxí com a Egipte, Canadà, Argentina, Xile, Panamà i Japó.


....................................................................................................................................................
VEURE WORKSHOPS
....................................................................................................................................................